Sveriges elevråd – SVEA samlar och stöttar elevråd i hela Sverige. Vi tror på en bättre och mer demokratisk skola och att elevers organisering är en självklar del i detta. Vi vill ha bättre utbildning, bättre arbetsmiljö, skoldemokrati och en roligare skolgång i alla skolor!


Vi tror på eleverna, er makt i skolan och att vi tillsammans kan påverka den svenska skolpolitiken! Vi tror att samarbete är en enormt viktig del i framgång och för att kunna åstadkomma förändring på riktigt behöver vi vara många!

Alla högstadie- och gymnasieskolor kan bli medlemmar i Sveriges elevråd – SVEA helt gratis. Genom att vara medlem i organisationen blir ni en del av det arbete vi gör för att påverka Sveriges elevers vardag. Varje år har ni möjlighet att delta på vårt årsmöte, Elevrådskongressen, där ni bestämmer vad organisationen ska arbeta för. Ett medlemskap innebär också stöd och hjälp i ert elevrådsarbete. Bland annat får ni tillgång till hjälp från Elevrådsstödjaren som arbetar med att stötta er i frågor om elevrådsarbete – stort som litet. Ska ni anordna en demokratidag, social aktivitet eller en föreläsning? Då finns Elevrådsfonden där för er! Genom Elevrådsfonden kan ni söka bidrag till era projekt. Dessutom får ni tillgång till Medlemspaketet där ni kan kolla in våra tips för hur ni skapar ett bättre och roligare elevråd! Genom att vara medlem kommer ni få möjlighet att träffa elevrådare från hela landet, tillsammans kan ni utbyta erfarenheter, inspirera varandra och knyta kontakter!


 

KONTAKT

Har du några frågor kring medlemskap eller vad Sveriges elevråd – SVEA har att erbjuda? Kontakta medlemskap@svea.org eller ring kansliet på telefon: 070-7188804.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.