2018/10/05 bb-qwz9

Drivkraft SKÅNE – En regional mötesplats som behövs!

Den 25/9 anordnade Sveriges elevråd – SKÅNE DRIVKRAFT i Lund. Dagen bestod av föreläsningar, workshops och intressanta diskussioner. På plats var skolor från hela Skåne som under dagen fick lyssna både på Frida och Oliwer från Ung i Lund och Sara som föreläste om hur man är effektiv under stress. Frida och Oliwer pratade om vad de gör i Lund men också om särskolan. Sara gav tips på olika appar som man kan använda sig av för att göra en bra kom ihåg lista som är enkel att följa. Hon gav även tips om två minuters regeln: tar en uppgift mindre än två minuter att göra så gör den direkt!

DRIVKRAFT är en av de regionala träffar som Sveriges elevråd – SKÅNE anordnar under årets gång. Vi i SKÅNE tycker det är superbra och viktigt med regionala träffar där medlemmar kan träffa varandra, utbyta ideér och samarbeta! På Regionskongressen 2018 beslutades det att Sveriges elevråd – SKÅNEs fokusfråga ska vara regionala samarbeten. Därför kommer vi, detta året, fokusera lite extra mycket på att skolor i hela Skåne ska kunna samarbeta sinsemellan.

Att ha ett elevråd på sin skola är viktigt, användbart och kul men att också kunna samarbeta med andra, både SKÅNE och andra skolor, är ett sätt att utvecklas och det är därför vi älskar att anordna saker så som DRIVKRAFT.Eftersom vi verkligen vill göra allt för att vår fokusfråga når så många så möjligt så kommer vi också i höst och vinter att åka på turné! Vill du eller din skola ha ett besök av oss så tveka inte att höra av er på skane@svea.org. Vi ses!

Hälsningar från Sveriges elevråd – SKÅNE