2011/04/11 bb-qwz9

Aftonbladet granskar svenska skolan

Från http://skolraset.aftonbladet.se/om-skolraset/ om sidan:

“Skolraset är Aftonbladets satsning på att skapa Sveriges största livegranskning. Men vi vill göra den tillsammans med er. Vi hoppas att vi, genom att ge full insyn i varje process, idé och problemställning, kan få hjälp av de som förstår anledningen till skolraset bäst – lärare, elever, föräldrar.”

När jag klickat mig omkring på sidan i ca fem minuter tänker jag spontant: intressant sida. Inte för att innehållet är så intressant än, utan för att idén känns kul. För att utvärdera sidan så här i första skedet tänkte jag använda en av SVEAs favoritmetoder: förväntningar och farhågor, en metod vi brukar köra i början på en utbildning.

Förväntningar:
Jag hoppas att Sveriges elevråd – SVEAs medlemselevråd får möjlighet att föra fram de problem till de som jobbar med granskningen. Jag hoppas att granskningen leder till att intresset för skolan ökar. Jag hoppas att den kan visa, genom sin bild från dem som jobbar i skolan, att det inte är genom bestraffningar och repressalier som vi förbättrar skolan.

Farhågor:
Jag är rädd för att Aftonbladet enbart fokusera på det dåliga i skolan och att det bara är de som har dåliga erfarenheter som kommer att skriva på sidan. Svensk skola behöver inte fler mobbare. Den behöver en kamratstödjare som kan peppa!

/Tobias Jobring, förbundsordförande

,

Comment (1)

  1. Kul att du gillar! Vi tror också på idén, men är ganska beroende av att sådana som du är med och är delaktig, hjälper oss att lyfta sådant som är bra för oss att titta på.
    Och snart kommer en sajt som är mer än bara blogg och kommentarer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.