2014/06/30 bb-qwz9

Almedalen 2014 – Kristdemokraternas partiledartal

Foto: SVT

Göran Hägglund, Foto: SVT

Kristdemokraternas tal – torra skämt om trädgårdsskötsel.

Det är valår och det märks.
Solnedgången skimrar magiskt över Gotland och Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund beträder Almedalens scen.
Återigen så väntar jag i besvikelse på att någon ska lyfta ett nytt perspektiv i skolpolitiken. Men tyvärr sägs det inte så mycket av Hägglund om just skolan, mycket mindre än vad Stefan Löfven sa igår och då pratade Löfven förhållandevis väldigt lite om skolan. Det lilla vi trots allt får är ännu ett trött förslag. De vill lägga mycket krut på att Sveriges elever inom kort ska ha idrott på schemat varje dag för att höja resultaten i skolan. Ett förslag som dels saknar forsknings i ryggen, dels fortsätter bygga på omklädesrumskulturen och dels får mig att minnas alla jobbiga idrottslektioner där det är “mesigt” att inte vara lika fysiskt stark som de andra i klassen.
“Mer rörelse i skolan är vi helt för, men att detta tvunget ska göras genom idrott håller vi inte med om. Finns det en bild av skolan som stillasittande så kanske det lätt att se idrott som lösningen men det är inte vår syn på skolan.”
– Mimmi Garpebring, förbundsordförande, Sveriges elevråd – SVEA ur artikel av Ung press. (http://www.ungpress.se/nyheter/nytt-forslag-fran-kristdemokraterna-idrott-varje-dag/ 30 juni 2014).
Av riksdagspartiernas ledare så har Hägglund tagit platsen som klassens clown. Tydligen är torra skämt om trädgårdsskötsel en perfekt metod för att smutskasta andra partier speciellt under ett valår för att själva vinna väljare.
Sammanfattningsvis vill jag höra mer om skolan och att smutskastningen mellan partierna upphör.

 

Albert Ström
Förbundsstyrelseledamot
Sveriges elevråd – SVEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.