2014/06/25 bb-qwz9

Sveriges elevråd – SVEA i Almedalen 2014

Under årets Almedalsvecka är det mycket spännande saker som händer. Aldrig förr har förväntningarna varit så höga. Vi i Sveriges elevråd – SVEA är med i de största paneldebatterna, seminariumen och eventen om skolan i år. Vi är i Almedalen för att påverka och väcka opinion för elevernas syn på skolutvecklingen. Det är dags att skolan prioriteras, att skoldebatten har ett elevfokus och att stora satsningar görs på skolforskning! Under veckan kommer vi få förstärkning av några av våra medlemmar för att se till så att skoldebatterna utgår från elevernas verklighet, för i år är skolseminarierna många. Som tidigare år så kommer vi varje dag att analysera partiledartalen ur ett elevperspektiv och publicera inläggen här på engagerad.se.

På söndag kl. 08.30 då Almedalen inleds kommer vi att släppa vårt valmanifest där vi presenterar konkreta lösningsförslag för skolan under rubrikerna #elevfokus, #skolforskning, #lärare och #betyg. Nedräkningen börjar nu!

Visst ser vi till att ses och prata utbildningspolitik med elevfokus, i folkmassorna i Visby eller i cyberrymden via sociala medier?

/Matilda Hellström

SVEA-ALMEDALEN-5

, , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.