2016/06/26 Sveriges elevråd - SVEA

Almedalen: Emil

Emil.1000pxMitt namn är Emil Wellander. Jag är 15 år och är bosatt i den lilla staden Lindesberg, som ligger norr om den lite större staden Örebro. Där bor jag tillsammans med min familj och min katt Kurre. I början av juni lämnade jag högstadiet bakom mig och till hösten väntar nya äventyr på Samhällsvetenskapsprogrammet på Lindeskolan. Jag valde inriktningen beteendevetenskap då jag är intresserad av att jobba med människor och politik i framtiden.

Det har jag turen att få göra redan nu som förbundsstyrelseledamot i Sveriges elevråd – SVEAs styrelse. Jag har under min tid i organisationen varit utbildare och medlem. Det har jag varit sedan 2013. Mina uppdrag har gett mig ett brett perspektiv på dagens skola och jag har lärt känna elever och Sveriges elevråd – SVEA väl. Mina hjärtefrågor är normkritik och elevinflytande eftersom det berör elever dagligen.

Innan jag börjar på gymnasiet, har jag mycket på gång. Jag sommarjobbar för tillfället på kyrkogården med trädgårdsarbete. I slutet av sommaren väntar ett läger i England där jag ska arbeta som ledare för en grupp ungdomar. Och jag ska även försöka hinna med att umgås med mina vänner och åka på en utlandsresa. Min sommar kommer vara fylld med roliga aktiviteter men det allra roligaste kommer att vara att åka till Gotland och få vara med under Almedalsveckan.

I Almedalen kommer ett blandat gäng elever från Sveriges elevråd – SVEA att representera organisationen och lyfta fram våra aktuella frågor till skolans makthavare.

Det roligaste med att åka till Almedalen, är att få föra fram elevers röster i den skolpolitiska debatten samt att få träffa politikerna.

Den här möjligheten är spännande, utmanande och utvecklande. Jag är väldigt glad över att få vara en del av detta och är säker på att det kommer att bli en fantastisk vecka!

Emil Wellander – Förbundsstyrelseledamot

emil.wellander@svea.org
@emil_wellander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.