2016/06/30 Sveriges elevråd - SVEA

Almedalen: Jakob

Hejsan! IMG_3412
Jag heter Jakob Amnér och sitter som vice förbundsordförande för Sveriges elevråd – SVEA. Mitt engagemang har kommit att bli en väldigt stor del av vem jag är och vad jag gör. Under hela min gymnasietid har jag engagerat mig i olika elevråd och grupper både på och utanför skolan. Jag har provat olika former av engagemang men det är till elevrörelsen och Sveriges elevråd – SVEA som jag gång på gång återkommit och stannat. Jag tror verkligen på engagemang och tillsammans med utbildning och jämlikhet så formas avgörande byggstenar till samhällsbygget och demokratin.

Jag kommer vara på plats i Almedalen tillsammans med fem stycken härliga och kompetenta elevrepresentanter från Sveriges elevråd – SVEA och tillsammans ska vi arbeta för att vara elevernas röst i skoldebatten. Elever vill ha inflytande och med en verklighetsnära vardagsperspektiv av hur skola ser ut just nu har vi mycket att tillföra. Att inte använda den resursen är att kasta bort en möjlighet till effektivitet och utveckling. Därför önskar jag att ni lyssnar, bemöter och tar till er av vad vi och alla elever i Sverige har att säga, både i Almedalen men kanske framförallt sen i er vardag.

Ett forum som Almedalen är viktigt. Det visar i en sorts extrem bild av hur vår demokrati ser ut och fungerar. Våra folkvalda politiker kan vandra omkring mitt i den täta folkmassan och debatter och diskussioner kan hållas på alla möjliga nivåer. Samtidigt så blir det också väldigt tydligt med vad som inte fungerar lika bra. Det blir tydligt med vilka grupper som inte representeras och vilka frågor som prioriteras högst på dagordningen.

I Almedalen kommer jag lyssna och prata om engagemang, inkludering och elevhälsa. Jag kommer direkt från en vardag i skolan nu i vår och har ett väldigt färskt perspektiv av hur det är att vara elev i svensk skola. Så hojta till och prata med mig, det kommer mycket troligt gynna oss båda!

Vi ses i Visbys på de branta kullerstensgatorna!

Jakob Amnér – Vice förbundsordförande

jakob.amner@svea.org
07071888802
@jakobamner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.