2016/07/01 Sveriges elevråd - SVEA

Almedalen: Julia

Hallå!DSC00847

Jag heter Julia Lindh och sitter sedan årsskiftet som förbundsordförande för Sveriges elevråd – SVEA. I år blir det mitt andra år på Almedalsveckan, och det ska bli fantastiskt roligt! Som en nörd av skolpolitik är Almedalen perfekt för att få mycket olika intryck och tankar under väldigt kort tid. Sedan är det förstås härligt att få se allt otroligt engagemang som rör sig i Visby under en vecka, vare sig det är i landsbygdsfrågor, finanspolitik eller skolans värld.

Jag kommer under veckan att försöka hinna med så mycket som bara möjligt, allt från att stå i paneler för att lyfta elevers röst i skolpolitiken, som att träffa olika makthavare i skolvärlden och gå och lyssna på olika skolseminarium.

En av mina största hjärtefrågor som jag kommer att trycka mycket på under veckan är elevers hälsa, fokusfrågan som röstades fram för 2015-2016. Det känns bra att få möjligheten att föra fram elevernas åsikt om hur vi behöver jobba för en tillgänglig och förebyggande elevhälsa, speciell på en plats som Almedalen, som har brist på unga röster redan.

Almedalen är ett fantastiskt forum och det är fint att vi har möjligheten till att under en vecka få vara så nära makthavare och beslutsfattare. Samtidigt finns det förstås mycket som Almedalsveckan har kvar att förbättra för att verkligen vara öppet för alla och för att inte vara exkluderande. Dock hoppas jag att de som är där tar tillvara på allt det unga engagemanget som finns på plats, att de som jobbar med skolan på ett eller annat sätt tar tillfället i akt att lyssna på oss elever nu när vi är där. Att få åka tillsammans med ett fantastiskt gäng elever från olika delar av landet känns otroligt roligt! Jag ser verkligen fram emot att vi tillsammans ger skoldebatterna en rejäl skopa elevfokus.

/Julia Lindh

julia.lindh@svea.org
0707188801
@cirkulationer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.