2016/06/22 Sveriges elevråd - SVEA

Almedalen: Melinda

Halloj!

imageJag heter Melinda och bor sedan två år tillbaka i Katrineholm tillsammans med min mamma. Nyligen tog jag studenten och i sommar väntar en liten flytt samt jobb som parkvårdare på Kolmårdens djurpark! Utöver det så har jag en ponny, en katt, jag är storkonsument av kaffe, vegetarian och riot feminist.

Det här med elevers organisering är verkligen något jag brinner för. Det är bland det coolaste jag vet, något jag stridit för i flera år och något som jag verkligen anser behöver lyftas, belysas och stärkas. Elever får inte bli hörda och våra lagstadgade rättigheter kränks. Det är när vi elever tillsammans går ihop och organiserar oss som vi kan förändra detta.

För tredje året i rad åker jag på Almedalsveckan, i år är det återigen som representant för Sveriges elevråd – SVEA. Min resa i organisationen började 2012 då det var med stöttning från organisationen som vi, ett gäng arga och frustrerade högstadieelever, lyckades bygga upp skolans första ordentliga elevråd. Sedan dess har jag haft en rad olika befattningar och uppdrag i organisationen, och det är även genom elevrådsengagemanget som jag kommit att bli aktiv i annan föreningsverksamhet och folkrörelse.

Ni anar inte hur taggad jag är inför årets Almedalsvecka!! Där unga diskuteras ska unga representeras, och detta gäller i allra högsta grad skolfrågor. Elever är experter på hur det är att vara just elev i dagens skola, och det ska bli otroligt kul att få lyfta elevperspektivet och vara en ung röst, lik väl som att få ta gå på spännande seminarium, mingel, och få ta del av andras viktiga tankar och perspektiv.

Jag träffas gärna över en kaffe för att diskutera stort som smått. Annars går det bra att helt enkelt följa mig på twitter.

Ses i Almedalen!

Melinda Kandel – Arbetsgruppsledare för elevers rättigheter-arbetsgruppen

melinda.kandel@svea.org
@melindakandel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.