2011/07/06 Sveriges elevråd - SVEA

Börja, sluta, fortsätt Lars Ohly

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så var det dags att analysera Lars Ohly och Vänsterpartiets skolpolitik genom Sveriges elevråd – SVEAs skarpa glasögon!

Det här var inte ett av Vänsterpartiets bästa tal direkt. Ohly förklarade väljarnedgången med brist på visioner. Att V inte tydligt visat vilka de är, vad de vill, varför någon ska rösta på dem. Sedan tillade Ohly inte särskilt mycket annat.

Sluta vara så problemfokuserade och sök istället lösningar på de problem ni ser. Talet handlade vidare om hur högern handlar fel och väldigt lite om vad vänstern vill, speciellt i skolpolitiken. Detta tycker vi att V borde sluta med.

Fortsätt att prata om vad V vill med skolan, vilka visioner och mål de har. Det lilla Ohly nämnde om skolan var positivt och i enlighet med vad SVEA tycker: att skolan ska motverka segregationen, att skolan ska vara jämlik för alla, omfatta alla elever och ge dem en värdefull och bestående grund.

Börja prioritera. Ohly och V gillar inte orättvisor. Dock kändes det ibland som om att de ville få med allt i talet. Att allt var lika viktigt. Nästan som om att de raddar upp alla grupper för att alla ska känna att Vänsterpartiet bryr sig om just dem. Det i sin tur leder till intrycket att V inte bryr sig extra mycket om något. En kan inte göra allt, det lär man sig tidigt i livet. I alla fall inte om det ska göras bra. Så därför blir vår uppmaning att börja prioritera, helt enkelt!

Isabel W. Sörensen, förbundsstyrelseledamot

 

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.