2012/10/17 bb-qwz9

Bra lärare är viktigt för en rolig skolgång

Jag tycker att skolan är rolig. Att få lära sig saker och träffa vänner i en kombination passar mig så jag gick gärna till skolan. Utom till en lektion. Idrotten. Under min högstadietid tyckte jag inte alls om dessa lektioner. Den enda gången jag tyckte det var roligt var när vi fick dansa vilket hände ungefär 1 gång per år. Det som gjorde idrotten jobbig för mig var att det på min skola riktades in mycket på resultat vad gällde idrotten. Efter fridluftsdagar sattes listor på de 5 bästa i varje årskurs och idrottsgren upp på anslagstavlorna i korridorerna. Allting mättes. Det gällde att vara bäst. Jag gjorde sällan bra ifrån mig resultatmässigt och ett tag försökte jag verkligen men jag gav upp. Idrotten var bara jobbig och tråkig.

Senare började jag på gymnasiet och skulle även läsa idrott där. Jag hade inte alls någon lust men det jag inte visste då var hur roligt det nu skulle bli. Det första vi fick göra var att planera terminen och diskutera ledarskap där alla fick chansen att göra sin röst hörd. Under lektionerna såg hon oss alla. Vi fick beröm och uppmuntrande ord. Om det var något någon inte klarade av så hjälpte hon oss alltid att lösa det. Hon fick mig att känna mig bra på idrott fast jag aldrig har varit någon riktig idrottare. Hon fick mig att göra saker på idrotten jag aldrig trodde att jag skulle klara av för att hon uppmuntrade, peppade och hade tålamod.

Hur en lärare är kan verkligen påverka hur en elev uppfattar ett ämne. Har vi fler bra lärare kan också fler trivas i skolan och tycka att det är kul, precis som min lärare fick mig att se fram emot idrotslektionerna igen.

Karin von Greyerz

Förbundsstyrelseledamot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.