2013/08/18 bb-qwz9

De nya utbildarna – Vilka är vi?

Hej! Jag heter Albert Ström och är en av de nya elevrådsutbildarna för Sveriges Elevråd – SVEA. Jag var elevrådsordförande och elevskyddsombud på min förra skola Jändelskolan under nian. Min resa från elevrådsordförande till elevrådsutbildare är nog rätt ovanlig i jämförelse med de andra utbildarnas. Jag har till exempel aldrig varit på en nationell träff.

Min resa började genom att jag arrangerade en utbildning för Jändelskolans, Wämöskolans och Rödebyskolans elevråd tillsammans med Sveriges Elevråd-SVEA. Där träffade jag fantastiska Mikaela Karlsson som höll just den utbildningen, det var hon som tipsade mig om att Sveriges Elevråd – SVEA just då sökte efter nya utbildare och ville att jag skulle skicka in en ansökan.

943242_10151472601712104_1889124604_n

 

 

 

 

 

 

 

Jag vet fortfarande inte riktig vad som gjorde att jag sökte för jag trodde inte ens i min vildaste fantasi att jag skulle bli antagen men fredagen två veckor efter utbildningen får jag beskedet att jag är antagen och ska direkt dagen efter min skolavslutning upp till Stockholm för att utbildas till utbildare.

Jag minns fortfarande såhär efter ett helt sommarlov att för första gången gå genom dörren till kansliet där utbildningssamordnaren öppnar dörren och välkomnar mig, den känslan av att hittat hem vart så tydlig i det ögonblicket.

976337_10151502725827104_842547055_o

 

 

 

 

 

 

(från vänster i bild: Melinda, Sulik, Louise, Kajsa, Emmy, Sofie och jag) På bilden ser ni alla nya utbildare som ni kanske får träffa i höst. :D

Efter den helgen kom jag hem, tänkte igenom allt som hänt under helgen och tog helt enkelt ett välförtjänt sommarlov.

Så under denna veckan var det dags igen för en Stockholmsresa till våran Sommarvecka som är en arbetsvecka där vi elevrådsutvecklare tillsammans bygger Sveriges Elevråd- SVEAS verksamhet och framtid. Där jag för första gången fick träffa alla elevrådsutvecklare i Sveriges Elevråd-SVEA och lära känna dem men framförallt förbereda mig på att få träffa alla er medlemmar och kunna ge er de bästa utbildningarna som gör att ni kan driva era elevråd framåt för en bättre och mer demokratisk skola.

Här är en bild på några av alla våra utbildare!

1175277_10151607933442104_211718826_n

 

 

 

 

 

 

(från vänster i bild: Linus, Sofie, Emma, Mikaela, Emmy, Louise, Melinda och jag)

Jag har aldrig vart med om en sån fantastisk gemenskap som vi alla (både medlemmar och elevrådsutvecklare) har tidigare så jag hoppas verkligen att träffa er alla på både Elevrådskongressen och på olika utbildningar i höst.

 

Hoppas ni har haft ett bra sommarlov och att vi träffas i höst!

/Albert Ström,  Elevrådsutbildare, Sveriges Elevråd-SVEA

 

 

 

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.