MRES.2016.framsidaEn elev har skyldigheter i skolan som de oftast är väl informerade om, men få vet om sina rättigheter. Många har säkert kommit för sent till skolan för sedan inte bli insläppta i klassrummet av läraren, eller fått läxor över helgen och inte ifrågasatt detta. I många fall beror det på att man faktiskt inte vet om sina rättigheter, även om det känns fel när sådana saker sker. Elevers rättigheter-gruppen i Sveriges elevråd – SVEA jobbar för att motverka detta. Vill du läsa mer om dina rättigheter som elev kan du ladda ner Min rättighet – en självklarhet genom att klicka på bilden till höger. Du kan också kolla på de filmer Elevers rättigheter-gruppen gjort, filmerna är baserade på utdrag ur skollagen som behandlar elevers rättigheter och förklarar vad du har rätt till.

 

För att kunna följa med i videomaterialet kan det vara bra att se introduktionsfilmen som förklara ramlagar, skolans styrdokument och vad det är för något och hur de fungerar. Den kan du se här här under.

Till höger på denna sida kan du klicka in dig på de ämnen du söker information om. Filmerna finns sorterade under de olika rubrikerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.