2019/12/10 bb-qwz9

Elevgruppernas temaveckor skapar gemenskap!

På Jensen Norras gymnasium finns det tre olika elevgrupper som arbetar med elevfokus på olika sätt. Amigos har i uppdrag att skapa glädje och bra stämning på skolan, Diablos är skolans idrottsförening och elevkåren arbetar med många olika typer av elevuppdrag. Vi pratar med Lydya som är ordförande för skolans elevkår, hon berättar hur elevgrupperna arrangerade en halloween-vecka tillsammans!

– Egentligen var det Amigos som planerade just den här temaveckan. Vi i elevkåren stöttade upp där det behövdes och hjälpte till att sprida affischer och så inför veckan. Men det var elevkårens PR-ansvariga som skapade affischerna! Sen promotade vi halloween-veckan på både elevkårens och Amigos Instagramkonton.

Lydya berättar att de under måndagen hjälptes åt att pynta hela skolan med spindelväv och annat läskigt! På tisdagen startade veckans första aktivitet: Gissa hur många Jelly Beans det finns i burken!

– Alla fick vara med och gissa! Både lärare och elever. Vi hade ungefär fem olika stora burkar och under onsdagen så berättade vi vilka som vunnit!

Priset? Den godisburk som en gissat rätt antal bönor i!

På onsdagen anordnades en pumpa-tävling som gick ut på att varje klass skulle dekorera sin pumpa på bästa sätt.

– Rektorn hade krav på oss att vi skulle tömma pumporna hemma och inte på skolan!

Temaveckan avslutades med en biovisning. Då visade vi läskiga filmer under hela dagen!

Brukar Amigos, Diablos och elevkåren arbeta tillsammans i olika projekt? 
– Vi i försöker att stötta varandra, vi har olika ekonomier och olika möten. Vi delar på de olika högtiderna, halloween, alla hjärtans dag, jul osv, sen fixar vi egna aktiviteter utanför högtiderna också!

I oktober anordnade elevkåren något som de kallade för Poängjakten.

– De som går i 1an hade önskat att göra något roligt tillsammans. Så vi skapade en poängjakt. Vi gjorde en lista på massa utmaningar som gav olika mycket poäng. Varje klass fick vara med och tävla om att tillsammans få så mycket poäng som möjligt! Vinnarklassen vann 1000kr! 

Lydya berättar att målet med utmaningarna var att de skulle skapa relationer mellan de olika årskurserna.

Utmaningarna gick ut på att ta kontakt med andra årskurser, börja prata och lära känna varandra!


Det verkar som att ni har en god relation med skolans vuxna, vad betyder det för er i elevkåren?
– Det betyder jättemycket! Skolan ger oss väldigt mycket stöd, rektorn hjälper oss och han är med oss och lyssnar på oss. För att elevråd och elevkår ska kunna fungera så tror jag att det är viktigt att få stöd från både rektorn och andra vuxna på skolan.

På bilden: Delar av Jensen Norras elevkår! Från vänster: Erik, Eleni, Stacy och Khadi.


Vill ditt elevråd också publiceras på engagerad.se? Kontakta oss på info@svea.org så kan vi berätta er historia!