2015/09/08 Sveriges elevråd - SVEA

EMIL WELLANDER – 5 PLUGGTIPS!

Jag vet att många av er som läser här på engagerad.se förmodligen har något att plugga eller att läsa på. Och det är ju aldrig kul att plugga, eller? Kan man kanske göra pluggandet mindre tråkigt, eller nästan lite roligt?

Ja, det går faktiskt! Här kommer 5 tips som gör det roligare för mig att läsa in spanska ord, göra några mattetal, eller vad det nu kan vara!

"Matematikbok och rutigt anteckningsblock."

“Matematikbok och rutigt anteckningsblock.”

 

1. Hitta rätta platsen! 

Hitta en plats där det är lugnt och du känner att du kan koncentrera dig. Rummet, ute i trädgården, eller vart det nu kan vara.

2. Plugga aldrig dagen innan!

Plugga aldrig bara dagen innan, det blir bara stressigt och du kommer inte kunna koncentrera dig på riktigt! Du kommer heller inte komma ihåg särskilt mycket efter provet. Det är viktigt att plugga minst en vecka innan provet!

3. Plugga med musik!

Detta funkar inte för alla, då vissa tycker det stör pluggandet.. Det är olika för alla och för mig kan det ibland fungera bättre med lurar i öronen.

4. Ät något!

Det låter roligt men den fungerar faktiskt. Det går så mycket lättare att plugga om du äter t.ex en frukt eller något annat lätt, men ändå gott. Tiden bara försvinner iväg, jag lovar!

5. Ta pauser!

Om du ska plugga, men samtidigt hålla koncentrationen som jag brukar ha svårt för, måste du ta pauser. Efter en halvtimme plugg kan du ta 5 min paus, och efter en 45 kan du ta en kvarts paus. På så sätt blir du inte uttråkad.

Detta var alltså mina tips till er på hur ni pluggar på bästa sätt. Ni kanske redan pluggar till något av tipsen men jag hoppas du har lärt dig något nytt. Puss på er, hoppas ni får en fin eftermiddag!

11938845_1675696902666021_2136902008_n

Emil Wellaner, elev i nionde klass på Stadsskogsskolan & utbildare för Sveriges elevråd – SVEA 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.