2012/09/30 bb-qwz9

En lägesuppdatering från Vicen

 

Hej alla underbara elevrådare och världsförbättrare!

Vi på SVEA har varit lite dåliga med att uppdatera bloggen, så här kommer ett kort meddelande från Vicen. Arbetet i Sveriges elevråd – SVEA går frammåt. Tyvärr syns det inte så mycket utåt, men inom organisationen sker en hel rad förändringar. Vår förbundsordförande Mimmi har börjat bli varm i kläderna även om det fortfarande är mycket nytt, vår Generalsekreterare Elin har börjat känna på vad hennes nya jobb innebär och personalen verkar trivas.

I veckan har personalen städat höststädat hela kansliet och det ser nu skinande rent ut. Det görs typ två gånger om året, vare sig det behövs eller inte :P Utöver detta har personalen nu planerat höstens verksamhet. Håll koll, snart kommer mer info om vad som är på gång. Det kommer att bli distriksträffar, dvs vi samlar elevrådare från ett större område för att utbildas och utbilda varandra tillsammans! Skit koolt tycker jag. Jag hoppas att jag personligen kan dyka upp på flera utav dessa träffar. Dessutom kommer det att vara en nationell träff i November! Det var länge sedan nu eftersom vi valde att inte köra på Postutbildningarna som vi har gjort så många gånger tidigare. Det är möjligt att vi väcker liv på detta koncept snart igen, men inte i år. Istället blir det en träff tillsammans med ett projekt som vi driver tillsammans med Rädda Barnens Ungdomsförbund och Centrum Mot Rasism. Projektet heter Ung & Dum och om ni inte vet vad det är måste ni omedelbart gå in på ungochdum.se och läsa mer.

Arbetet med att göra Sveriges skolor bättre går framåt. Men ni får inte glömma att det är ni som är mest drivande i detta arbete. Vi finns till för att hjälpa er, men det är ni som gör skillnaden på skolorna! Utan er blir det ingen skillnad.

Tveka inte att höra av er till oss om det är något ni undrar eller vill ha hjälp med!

 

Med vänliga hälsningar

Andreas Jansson
Vice Förbundsordförande
Sveriges elevråd – SVEA

070-7188802
Andreas.jansson@svea.org

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.