2013/02/21 bb-qwz9

En veckas praktik på SVEA

Hej på er alla där ute!

Mitt namn är Ella Wetterholm och jag Nils och Ulrika kommer från de småländska skogarna,
närmre bestämt från Norra Sandsjö.Under en vecka har jag haft min praktik här på SVEA och Ung&Dum, vilket har varit väldigt intressant och superkul! Innan jag fortsätter så vill jag först presentera mig själv lite, så ni har koll på vad jag är för en filur.
Jag går nu sista terminen på Brinellgymnasiet i Nässjö och har under dessa tre år läst det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning ekonomi. De tre åren på gymnasiet har verkligen varit den bästa tiden hittills och jag har lite ångest över att den tiden snart är slut. Men när en dörr stängs så öppnas en annan för till sommaren åker jag som Au Pair till USA (wohoo!) vilket jag verkligen ser fram emot!

När jag inte går i skolan eller pluggar så rider jag på min häst Bentley eller så hänger jag med mina kompisar. Mestadels av min tid går åt att driva ett UF-företag (Ung Företagsverksamhet) tillsammans med mina tre kompisar. Att driva UF-företag kan vara något av det roligaste och mest givande jag har gjort men det har också varit tidkrävande och komplicerat i vissa lägen.
Hursomhelst, som jag nämnde i början så har jag tillbringat min vecka av praktik här i huvudstaden hos Sveriges elevråd – SVEA. Jag har mött otroligt fina människor och jag har alltid mötts av ett leende när jag kommer på mornarna. Under dessa dagar har jag fått göra allt ifrån att vara med på olika möten, vara sekreterare, till att göra administrativt arbete och knappra på datorn.

När jag kom hit så visste jag inte alls hur det skulle vara och jag tror jag kände den lilla nervositeten som vi alla känner när man ska göra någonting nytt. Hur är de som jobbar där? Hur många är de? Vad kommer jag få göra? Kommer det vara svårt? Frågorna var många men det visade sig att jag inte behövde oroa mig. Alla här på kansliet var, och är, så otroligt öppna och omtänksamma och du kan nästan ta på gemenskapen som finns här. Det märks att alla respekterar varandra vilket gör att det är så lätt att umgås med de fantastiska människorna här.

Under den här roliga, men alldeles för korta, tiden har jag sett hur mycket tid och engagemang som läggs ner på allt som görs här. Jag har fått se och lära mig mer om hur det är att leda en grupp och vilka olika typer av ledarroller som krävs för olika sorters grupper. Hur givande det kan vara att utvärdera det man gör för att se vad som fungerar och vad som inte gör det, för att sedan kunna göra samma jobb ännu bättre. Men framför allt att allt går om man bara vill och brinner för det.
Jag tycker det är tråkigt att min vecka mer eller mindre är över. Jag hade gärna stannat längre och fått en närmre insyn hos både Sveriges elevråd – SVEAs arbete och även hos Ung&Dum. Men trots den korta tiden så har jag haft väldigt kul och jag ångrar definitivt inte att jag valde min praktikplats här!
Tillsist vill jag hälsa ett tack till Elin Frost som har varit min handledare under veckan och även till Nils Haag som också har varit som en extra stand-in handledare. OCH så klart till alla er andra på kansliet, ni är underbara!

Ha det bra!

Ella Wetterholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.