2019/10/16 bb-qwz9

Elevrådet med koll på kommunikation!


Att sitta i elevrådet är ett väldigt roligt och viktigt uppdrag. Som elevrådsrepresentant har en som uppgift att representera och föra fram åsikter och synpunkter som kommer från alla skolans elever.

Ett elevråd som har hittat ett effektivt sätt att både informera och engagera skolans elever är Järfälla Gymnasiums elevråd. Här kommer en intervju med elevrådsstyrelsen!


Berätta! Vilka är ni?
Vi är Järfälla Gymnasiums elevrådsstyrelse och för närvarande är vi fem personer som har engagerat oss i elevrådet av olika orsaker. Vi vill förbättra skolan och ser detta som en möjlighet till det, men vi får också erfarenhet inom ledarskap och organisation. Det är även ett sätt att skapa gemenskap med människor med liknande intressen. Styrelsen ses ungefär varannan vecka.

Varför tycker ni att det är viktigt med elevråd?
Vi värderar elevdemokrati väldigt högt. Vi alla har en åsikt och kan påverka så varför inte använda sin röst?

Ni startade ett Instagramkonto den 16 augusti och har redan varit väldigt aktiva! Var kom den idéen ifrån?
Eftersom att vi anser att Instagram är ett väldigt bra sätt att sprida information på ett enkelt sätt till en stor publik. Därför är det en bra plattform att finnas på, särskilt som en elevorganisation. Vi har även blivit
inspirerade av andra skolors elevråds Instagram-konton.

Hur delar ni upp arbetet med Instagram-konto, är det en person som är ansvarig eller hjälps ni åt?
Vi har en inläggs-ansvarig och en som kollar kommentarer och lottar tävlingar etc. Vi hjälps självklart åt med att komma överens om vad vi ska lägga ut, vad vi ska ha för captions, o.s.v.

Vad är egentligen “veckans fika”?
Veckans fika är en liten tävling vi anordnar varje vecka där vi utser en vinnare som vinner fika den veckan. Tävlingen går ut på att sprida glädje och engagemang bland eleverna.

Om ni skulle få göra ett drömprojekt i elevrådet, vad skulle det vara?
Franselina vill anordna en fotbollsturnering. Sara och Oscar vill ha utbyte med utländska elevråd. Noa vill ordna aktiviteter med andra skolor och göra vår egna skola till en plats att trivas på.

Vill ni skicka med något till andra elevråd runt om i Sverige?
Skoltiden ska också vara en rolig period i era liv! Se till att ordna roliga saker också! Engagera er, gör roliga saker och ha kul, men fokusera samtidigt på att plugga.