2012/03/26 bb-qwz9

Ett projektarbete om SVEA, för SVEA

I skrivande stund sitter jag ensam framför min dator på en nästan tom skola. Har suttit och arbetat igen en massa naturkunskap som jag har skjutit framför mig efter att ha lagt ner förra veckan, och nästan hela helgen för att förbättra mitt projektarbete till det yttersta. Ett projektarbete som handlar om SVEA så mycket som det bara går.

När jag först började tänka på mitt projektarbete hade jag inte alls några tankar på att det skulle handla just om SVEA. Eftersom jag har foto som huvudämne och inriktning på mitt Medie-program tänkte jag bara att jag skulle spinna vidare på alla de konsertbilder som jag så länge redan har tagit. Men det var efter Postutbildningarna som idén kom. Med mig hade jag haft min analoga kamera (en gammal Nikon FA som jag ärvt av min pappa, för de som är intresserade) som jag tagit en massa bilder med. Jag hade precis börjat fotografera analogt och jag hade inte den blekaste aning om hur bilderna skulle bli utan jag testade bara mig fram för övningens skull. Men efter att jag framkallat mina negativ, och känt känslan som bilderna skapade hos mig tvekade jag inte på att om jag kunde fortsätta fotografera SVEA, och på något vis använda det till mitt projektarbete, så skulle jag kunna skapa ett projektarbete jag verkligen var nöjd med.


(Engagerade under PU)

Så sedan PU har jag även vart med på ett FS-möte, jag har fått en Grundutbildning, och en utbildning för utbildare, alla dokumenterade Analogt och Digitalt, med bilder och filmer. Snart är det dessutom tid för EK, och jag kommer försöka knäppa bilder på varje ledig sekund som jag kan få. (Förbered er för en riktig finfotografering när ni ska gå in på balen i år.)

Men för någon vecka sedan kom jag att tänka på, “Hur ska alla få se dessa bilder som jag tar?”. Min plan har varit att sätta ihop en fotobok och hålla i en utställning. Men inget av dessa sätt var egentligen något bra för att nå ut till de som jag faktiskt vill ska se bilderna, alla engagerade inom SVEA, och alla fantastiska medlemmar. Så jag funderade, jag hade min fotosida på facebook, men där fanns det så mycket annat, jag ville ha något eget för SVEA, något eget för alla SVEA:s medlemmar. Till slut kom jag på hur jag skulle göra.

svea.annermarkenphoto.com. En hemsida där bilderna från PU, FS-mötet, GU:n, UFU:n ligger uppe. Där jag kommer lägga upp bilderna ifrån EK så ni alla se och dela med er. Men vet ni vad jag är mest stolt över? Alla bilder som ligger där, de bilderna är till för er. Vad jag menar med det är att jag vill att ni ska använda dem, hela SVEA, medlemmar, styrelse, engagerade, alla. Ska ni göra en presentation av SVEA till något? Använd mina bilder! Klipp ut, vrid till gör om! Jag blir bara glad. Det enda jag ber om är att mitt namn finns med. (Den väldigt fina tekniska termen och regler för bilderna är  CC BY-NC-SA 3.0). Jag tänker mig inte att det ska ta slut bara för mitt projektarbete tar slut, jag planerar att fortsätta använda sidan för alla bilder jag i framtiden tar via mitt engagemang i SVEA, och det kommer fortsätta vara fritt fram att använda materialet.

/Oskar Annermarken, engagerad och “inofficiell” SVEA-fotograf
(Så här kan jag se ut när jag är framför kameran istället)

ps. Om någon/några vill ta sig lite tid hade jag varit väldigt tacksam för lite informationstexter anpassade till hemsidan jag har gjort. Jag hade behövt texter som beskriver PU, EK, GU:n, UFU:n, förbundsstyrelsen och även en text till sidan “Om SVEA”. Evigt tacksam för allt som skickas till oskar.annermarken@svea.org.

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.