2010/07/07 Sveriges elevråd - SVEA

Fetaste makthavarna inom skolpoltiken

Nu är det tredje dagen i Almedalen och vi har hunnit med en hel del.

Jag och Sofia har haft möten med Sofia Larsen, ordförande i utbildningsutskottet. Vi snackade om entreprenörskap i skolan. Det var gäldjande att höra hennes tankar, de låg mycket i linje med vad vi tycker. Hon tycker att det är viktigt att fokusera på att elever ska lära sig att genomföra projekt, jobba självständigt, vara initativrika och så vidare. Helt enkelt de saker som kännetecknar en entreprenör.

Jag och Sofia har även träffat Marie Grandlund, vice ordförande i utbilningsutskottet, Mats Pertoft och Rossana Dinamarka som är skolpolitiska talespersoner för Miljöpartiet respektive Vänsterpartiet, Mats Gerdau som är skolpolitisk talesperson för Moderateterna och Bertil Östberg som är partisekreterare för Folkpartiet.

När vi träffar dessa “toppolitiker” pratar vi mycket om vårt valmanifest. I det har vi tagit upp de problem som har diskuterats mycket i den skolpolitiska debatten. Sedan har vi gett våra analyser av vad som orsakar dessa problem och vilka lösningar vi ser. Det har fått ett varmt mottagande av alla vi träffat. Det gör mig hoppfull!

Ni måste spana in vårt valmanifest, det finns HÄR. Har ni tankar eller åsikter får ni gärna göra inlägg här i bloggen.

/Tobias Jobring, förbundsordförande

, , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.