2013/04/03 bb-qwz9

Från medlem i Sveriges elevråd – SVEA till seminarieledare

Carolina Axelsson har varit engagerade i Sveriges elevråd – SVEA sen 2010. Allt började med en elevrådskongress i Strängnäs, där hon representerade Parkskolan, och sen dess var hon fast.

Picture0074– Jag blev helt kär i alla härliga och coola människor. De var helt fantastiska förebilder och detta gjorde så att jag kände mig pepp på att fortsätta engagera mig säger hon och ler stort.

År 2011 så blev hon utbildare och fick åka runt till olika skolar och därmed få chansen att inspirera andra ungdomar till att starta och förbättra sina elevråd. Hon berättar att hon älskar att stå framför folk och prata så hon tyckte att detta var bland det roligaste hon fått göra.

– A och O för en utbildning är att ha en bra gruppdynamik. Att vara välplanerad och förberedd är också mycket vikigt. Och att eleverna själva ska få känna sig delaktiga, Learning by doing. Planera in mycket raster är också viktigt för att eleverna inte ska tappa fokus. Det är vikigt att skapa en bra gruppdynamik med de som du utbildar. Om gruppen känner sig trygga med varandra så kommer det leda till bättre diskussioner och mer samtal mellan dem.  Avslutningsvis så brukar man ge dem en liten uppgift, oftast att utvärdera vad de har lärt sig och sedan sammanfatta allt under utbildningen.

Engagemanget för att fortsätta att vara involverade i Sveriges elevråd – SVEA höll i sig och 2012 blev Carolina invald till styrelsen.  Efter detta blev hon sedan seminerieledare och det är här vi är nu 2013. För Carolina är Sveriges elevråd – SVEA, glädje, engagemang och utveckling. Det märks verkligen att Carolina brinner för detta och tycker det är kul för även om jag bara spelar in hennes röst så pratar hon med ett leende på läpparna och gestikulerar med händerna samtidigt. På frågan, Vad tar du med dig från dessa tre år som aktiv i Sveriges elevråd – SVEA? så svarar hon leende:

– Man växer utav förtroende och med samarbete kommer man längst. Från styrelsearbetet tar jag med mig att det är okej att be om hjälp och det är okej att göra misstag, hela världen går faktiskt inte under för det.

Reportage: Ella Wetterholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.