2017/09/06 bb-qwz9

Glöm inte kandidaturstopp 10 september!

Edvin Dribe, förbundsledamot i Sveriges elevråd – SVEA, berättar om varför just han kandiderade till Förbundsstyrelsen 2017

Jag märkte att Sveriges elevråd – SVEA är en fantastisk organisation sekunden jag kom i kontakt med den. När jag skulle sälja idén om ett medlemskap till min elevrådsstyrelse kände jag ett slags driv som fick mig att vilja det ännu mer. En organisation för elever, av elever. Mitt engagemang började hos mitt elevråd. Att vilja påverka, förändra och förbättra skola för alla var det som drev mig och fick mig att gå in hårt för det.

Ett av de viktigaste, största och bästa besluten jag fattat i hela mitt liv är att jag bestämde mig för att kandidera till förbundsstyrelsen. Organisationen var förhållandevis ny till mig och jag till den, men likväl kände jag ett driv och engagemang för att förbättra skolsverige på riktigt. Att få vara med och leda det arbete som Sveriges elevråd – SVEA bedriver var för mig en helt fantastisk tanke, vilket fick mig att bestämma mig för att det var dit jag ville.

I november 2016 fick jag organisationens förtroende att sitta i just förbundsstyrelsen. Jag tror aldrig jag känt mig gladare, dels tack vare att jag visste att jag hade två år fyllda av utmaningar framför mig, men framför allt att jag skulle få möjlighet att driva elevperspektivet på den nationella skolpolitiska agendan. Det är just det som jag än idag tycker är det roligaste med mitt uppdrag; att få känna att mitt arbete gör skillnad för alla i hela Sverige och att jag kan vara med och påverka hur framtidens skola ser ut.

Denna period har även varit en väldigt lärorik tid för mig och det kommer den fortsätta vara till sista dagen. Varje dag innebär något nytt eller en ny utmaning. Du sätter tidigare färdigheter på prov, utvecklas som person, lär dig prata som en politiker och hur en organisation fungerar inifrån. Det finns många beslut i mitt liv jag i efterhand ångrar djupt, men att kandidera till förbundsstyrelsen är absolut inte ett av dem. Att få representera så många av Sveriges elever är en ära som är svårbemött och att få vara en del av det arbete som Sveriges elevråd – SVEA bedriver är ännu svårare att hitta motstycke till. Det är en upplevelse i sig, men även ett ständigt nöje; något jag blir påmind om varje dag.


Kandidera du också till ett förtroendeuppdrag i Sveriges elevråd – SVEA!

Den 10 september är den sista dagen att kandidera till ett förtroendeuppdrag i Sveriges elevråd – SVEA! De uppdrag som går att söka är förbundsordförande, vice förbundsordförande, förbundsledamöter och verksamhetsrevisorer. Maila valberedning@svea.org om just DU vill kandidera till någon av dessa poster! Läs mer om att kandidera här!