2019/02/13 bb-qwz9

Lär känna arbetsgruppen Politiskt sakkunniga!

Hejsan sve(a)jsan!

Vi är Politiskt sakkunniga, en arbetsgrupp av elever som jobbar för elever. Genom politisk påverkansarbete är vi med och för era röster och åsikter vidare! Vi kommer bland annat att åka på Almedalsveckan i sommar. Förra helgen hade vi ett uppstartsmöte där vi besöktes av Amanda Borg från SSU och Louise Grabo från CUF som gav oss inspiration om påverkansarbete, kampanjer och Almedalen. Vi har sedan tagit denna inspiration och information för att planera året som kommer. Det ska bli superroligt och vi är så taggade!

Från vänster i bild Mathilda, Matilde. Stina saknas på bilden.

MATHILDA
Varför är du engagerad?

Mitt engagemang har alltid funnits eftersom jag ser en sån sjuk orättvisa i skolvärlden. Jag ser hur elever mår dåligt och att många har en negativ relation till skolan. Jag vet att med ett engagemang och vilja går det att förändra, det motiverar mig till att alltid fortsätta engagera mig!

Vad är ditt favoritdjur?
Mitt absoluta favoritdjur är elefanter, speciellt afrikanska elefanter!

Vad är du mest taggad på att göra med politiskt sakkunniga?
Jag är mest taggad på att vara med och upplysa om vad ni elever tycker och tänker.

MATILDE
Varför är du engagerad?


Jag har alltid varit intresserad av politik. Jag har suttit i elevråd sedan nionde klass och just nu sitter jag som elevrådsordförande på min skola. Jag tog sedan initiativet att få oss att bli medlemmar hos SVEA. Och på SVEAs Elevrådskongress så fick jag höra om Politiskt sakkunniga som då var den perfekta mixen mellan de två världarna politik och skolan. Sedan var de bara till att söka och nu sitter jag här som representant. Jag har alltid kämpat för att få min och min skolas röst hörd. Och vill nu få även fler människors röst att spridas och höras.

Bygg en pizza med 4 toppings?
Tomatsås, ost, paprika och soltorkade tomater

Vad ska bli det roligaste med att vara politiskt sakkunnig?
Det roligaste ska få bli att åka till Almedalen och representera eleverna i Sverige och att få se våra idéer förverkligas.

STINA
Varför är du engagerad?

Jag har alltid varit intresserad av politik och speciellt politik som rör skolan. Jag har suttit med i elevrådet under högstadiet och såg hur vi som elever påverkade, och det är så bra! Jag gillar och vill alltid vara med och påverka, och vill hjälpa andra så att de också kan påverka. Så att vara med i Politisk sakkunniga är perfekt, nu kan vi påverka tillsammans med andra elever!

Vad är din favoritmat?
Tacos, alla dagar i veckan!

Hur taggad på en skala 1-10 är du på Almedalen?
Helt klart 10, har aldrig varit med på Almedalen innan så det ska bli så kul o spännande!