2012/03/09 bb-qwz9

Lena Olsson, 34 år

Lena Olsson

Vad var eller är din roll inom SVEA?
Ledamot i förbundsstyrelsen.

Vad gör du idag?
Arbetar på TeliaSonera Sverige AB som digital kommunikatör.

Vad är det bästa med att vara en SVEAn?
Jag uppskattar det kontaktnät man skapade under den tid man var aktiv och som man lyckats bibehålla.

Hur har SVEA påverkat dig?
När jag tänker tillbaka på den tiden, och de år som efterföljde, ser jag att jag fick med mig viktiga lärdomar och erfarenheter. När jag började treva mig ut i arbetslivet var mitt engagemang något som sågs som mycket positivt på ett CV men även att det gav mig en trygghet i mig själv. Jag fortsatte mitt engagemang inom Universitets- och Högskolevärlden där jag varit med och drivit kårhus, sektioner och nationer. Allt ”slit” har gett mig mer än jag kunnat önska.

Ditt bästa minne från SVEA?
Det är faktiskt den underbara gemenskap som jag fick uppleva inom SVEA oavsett om det var en årskongress eller en lokal utbildning.
Tågresan från Malmö till Kiruna (98-99?) var i sig en upplevelse som jag minns med hatkärlek. Det tog sin lilla tid men vi hade allt bra trevligt på vägen.

Vad är det galnaste som hänt dig på en nationell träff?
Det var nog i Västerås på en årskongress. Henrik Johnsson var där med ZTV och Ulf Elving var konferencier. Valberedningens ordförande, Kjell Helgesson, skulle intervjuas men fanns inte på plats då han var ute och jagade en blombukett som var på villovägar. Jag fick smita upp på scenen och ta Kjells plats. Det blev lite frågor om valberedningens arbete och sedan kallprat för att få tiden att gå. När jag fick frågan vad jag läste för program fick jag förklara att jag hade två jobb. Det ena var som elevrådssamordnare för Malmö Stad och det andra var inom restaurangbranschen. Jag försökte undvika frågorna kring just restaurangjobbet men när jag till slut fick frågan ”Så, vad gör du på restaurangen då?” från herr Elving kunde jag bara suckande svara: ”Whopper”

Vad är du mest stolt över i ditt elevrådsarbete?
Jag är väldigt stolt över det arbete som GIMSO, gymnasieskolorna i Malmös samarbetsorganisation gjorde. Allt från gemensam fotokatalog till rosubyten vid alla hjärtans dag och julkortsutbyten mellan skolorna. Det faktum att vi även fick Malmö Stad att anställa elevrådssamordnare var ett extra stort plus i kanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.