2015/07/02 Sveriges elevråd - SVEA

Miljöpartiet – Visioner utan konkreta lösningar

Idag var det dags för utbildningsminister Gustav Fridolin att hålla tal och äntligen var det dags för skola. Dryga 20 minuter av talet pratade Fridolin både stort, smått, visionärt men tyvärr inte så konkret och lösningsfixerat om skolan. Med retoriskt snirkliga och skickliga formuleringar lät utbildningsministerns tal väldigt bra, men i och med att få konkreta lösningar och satsningar presenterades så är det svårt att se vad för typ av utfall det kommer få.

Vi är dock väldigt glada att det finns en utgångspunkt från flera att skolan måste styras genom breda överenskommelser så att långsiktigheten säkras. Vi är också mycket positiva till att Gustav Fridolin nu har lyssnat på elevernas krav om en tillgänglig och förebyggande elevhälsa och att regeringen nu satsar pengar på detta.

Under talet lyfter Fridolin vikten av förtroende gentemot profession och forskare och att politiken inte ska köra över dessa. I detta glömmer Fridolin den största gruppen aktiva inom skolan, som också protesterat högljutt vid tillexempel debatten om sänkt betygsålder. Var tappade du elevfokuset, Gustav?

PS. Tänk också på att alla barn inte har två föräldrar att komma hem till och berätta om sin skoldag, som Fridolin antog.

/Jakob Amnér, elev och förbundsstyrelseledamot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.