2015/02/04 bb-qwz9

NSSN – Nordiskt elevfokus

Under de senaste dagarna har Matilda Hellström och jag varit i Helsingfors och träffat de nordiska elevorganisationerna under vårt nätverk NSSN (Nordic School Student Network). Jag måste inleda med att skriva hur fantastiskt det är att se att denna samling organisationer i NSSN, som vi var med och startade upp, fortfarande träffas och utvecklas för varje möte.

För lite mer än en vecka sedan blev jag uppringd av vår generalsekreterare Lisa Klefblom som undrade hur allting gick inför mötet. Jag blev positivt överraskad att hon ringde och kollade läget och sedan diskuterade vi hur det kom sig att hon var så intresserad av nätverket;

Lisa Klefblom var under 2011 projektledare för uppstarten av NSSN, och nu skulle jag sitta runt mötesbordet fyra år därefter och diskutera nätverkets utveckling. Fyra år efter är hon nu vår generalsekreterare.

Det var otroligt spännande att få vara en halva av den SVEAnska delegationen, tillsammans med nyvalda förbundsordföranden Matilda Hellström. Att få se henne prata om vikten av att lyfta pedagogik, forskning och elevhälsa, inte bara i Sverige, utan tillsammans med alla nordiska elevorganisationer var en försäkran om att Elevrådskongressen 2014 gjorde rätt i att välja henne som vårt ansikte utåt.

Utöver detta pratade vi om elevers organisering och hur vi kan lyfta vad som diskuteras vid mötesbordet hos ett elevråd på en skola upp på nordisk nivå och hur vi, oavsett skolsystem, kan hitta liknelser och skillnader. Dessutom har vi stärkt banden mellan oss och våra organisationer och funnit mycket inspiration ifrån hur utländska elevråd fungerar och påverkar.

Vem vet, kanske får vi besök ifrån elever ifrån andra länder under nästa kongress…

Nästa möte kommer att hållas i Norge av världens bästa Elevorganisasjonen.

Vi är laddade!

 

Kevin Shakir – International Officer

, , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.