2011/07/02 bb-qwz9

SVEA i Almedalen

Nu är det dags för Almedalsveckan igen. Sveriges elevråd – SVEA brukar vara där varje år, så även nu.

Almedalsveckan brukar kallas för politikerveckan. Kanske borde den heta politiker- och lobbyistveckan. För det är en väldans massa lobbyister där också. Ursprunget till Almedalsveckan är de tal som Olof Palme varje sommar höll i parken Almedalen i Visby.

Detta blir min fjärde Almedalsvecka. För mig är Almedalen blandade känslor. Det är fantastiskt roligt och utvecklande, men också ångest och trötthet. Den tid på året då jag verkligen får slappna av och bara vara Tobias och inte förbundsordförande-Tobias är just nu, under sommaren. Det är ganska jobbigt att dela upp semestern i två veckor innan och efter Almedalen.

Men när jag kommer hit, då glömmer jag allt. Det är seminarium från kl 8.00 till 17.00, blandat med 4-6 möten per dag. Sedan är det mingel på kvällen till klockan 02-03, och sen upp igen dagen efter för att göra samma sak igen.

De andra som ska dit från SVEA är vice ordförande Andreas Jansson, Isabel Sörensen, ledamot i styrelsen och Mimmi Garpebring, skolpolitisk sekreterare. Alla finns på Twitter och Facebook om ni vill följa oss under veckan.

/Tobias Jobring, förbundsordförande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.