2013/07/02 bb-qwz9

Sverigedemokraternas tal – vänliga, men mot vem?

Jimmie Åkesson startar sitt tal genom att hälsa alla på plats hjärtligt välkomna. Jag kan inte låta bli att tänka, vilka syftar han på när han säger alla?

Vad Jimmie fortsätter lägga fram i sitt tal är en fortsatt retorik som man vid det här laget är vana att höra från Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna där man jämt och ständigt drar upp klyscha efter klyscha och försöker belysa dessa typer av “problem”. Men så vad säger då Sverigedemokraternas partiledare om den Svenska skolan? Vilka problem med skolan tar Jimmie Åkesson upp i sitt tal? Han tar upp “problemet” med att man inte får sjunga vissa sånger på skolavslutningen och hur man inte längre får fira skolavslutningen i kyrkan.

Det är det som Jimmie Åkesson tycker är värt att belysa med den svenska skolan (Jag tänker bara lämna en länk med lite statistik angående skolavslutningen här: http://interasistmen.se/religion/sd-och-skolavslutningen/). I går tog Göran Hägglund ca. 3 minuter av sitt tal och lät det handla om skolan. Jimmie Åkesson tog sig knappt mer än 10 sekunder. Jimmie pratar istället om “Sverigevänner”, “radikalfeminism” och om “kampen med Miljöpartiet”.

“Jag tror inte att svenska väljare ser något större behov av ännu ett radikalfeministiskt-parti som strävar efter att bryta alla normer som ständigt problematiserar mäns och kvinnors olika livsval.”

Jimmie, jag är stolt över att vara en del av en organisation som arbetar för normkritisk skola, och jag vet inte om du har rätt när du säger att du inte tror att svenska väljare vill ha något normkritiskt. Men jag hoppas att fler vill förstå normer och problematisera dessa, för det är så vi kan uppnå ett bättre samhälle, och en bättre skola.

/ Oskar Annermarken, Förbundsstyrelseledamot

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.