2019/05/09 bb-qwz9

Sveriges elevråd – SVEA på Skolriksdag 2019

På Skolriksdagen samlas lärare, rektorer, politiker och andra makthavare för att prata om Sveriges skola. I år representerades Sveriges elevråd – SVEA av förbundsordförande Jennie Gustafsson. Tillsammans med vice ordförande Chiara Bergmark Stanzani och ledamöterna Elias Charbachi och Emma Wedner var de på plats för att prata om Sveriges elevråd – SVEA!


Emma Wedner berättar:

Under måndagen fick jag möjligheten att medverka på SKLs (Sveriges kommuner och lansting) Skolriksdag 2019! Det var en otroligt peppig miljö där så mycket fantastiskt engagemang samlades på samma ställe.

Det var många vuxna med olika kopplingar till skolan som kom och pratade med oss i vår utställningsmonter. De hade frågor och funderingar samt bad om tips för hur de skulle kunna stötta deras elever på bästa sätt. Det gjorde mig verkligen superglad!

Flera berättade även att de tagit del av våra utbildningar och tyckte att de var en tillgång i elevrådsarbetet, det gladde oss. Andra blev inspirerade av våra samtal och tog till sig våra rekommendationer om elevrådsbesök med ett varmt leende!


Det är sådana här dagar som påminner en om varför det är så häftigt att vara en del av det unga civilsamhället! Jag har fått ta del av ett så mäktigt utbyte av tankar och idéer. Det känns extra meningsfullt att få vara med och dela med mig av elevperspektivet i frågor kopplade till skolan – något som egentligen borde vara en självklarhet. 


Under de olika minglen fick vi även möjlighet att besöka de andra utställarnas montrar och nätverka lite. Det var intressant och slutade i många givande samtal för båda parter! Emma Wedner – ledamot i Sveriges elevråd – SVEAs förbundsstyrelse.