2011/07/04 Sveriges elevråd - SVEA

Utvärderar Reinfeldts tal

I Sveriges elevråd – SVEA gillar vi metoder. Det är ingen hemlighet. Därför har vi i SVEAs almedalsgäng valt en av våra favoritutvärderingsmetoder BSF (börja, sluta, fortsätt) för att utvärdera partiledarnas tal under Almedalsveckan.

Statsministerns BSF:

Talet är inte imponerade. Frånvaron av konkreta förslag och seriösa tankar om Moderaternas politiska utveckling lyste med sin frånvaro. Därför faller min fördelning av utvecklingspunkter mes under börja och sluta.

Sluta ta almedalstalen oseriöst. Twitter är en stor grej här på Almedelen. Det twittras otroligt flitigt. Under talet uppstod en diskussion på Twitter om huruvida Reinfeldt var full eller icke. Jag kan faktiskt förstå dessa reaktioner, men jag tror inte alls att han var det.

Börja berätta om Moderaternas utvecklingstankar och idéer. Talet saknade substans, och därmed också tankar kring skolan. Att inte uppmärksamma skolan i den tid vi lever i är inte hållbart. Moderaterna har ordförandeposten i utbildningsutskottet i riksdagen. Vi vill höra i alla fall något om vad det är moderaterna vill med svensk skola.

Det ska dock sägas att det fanns några små saker som berörde skolan. Jag hann snappa upp att Moderaterna vill ha mer entreprenöriellt tänkande, att utbildning ska ge unga möjligheter och att de ska förberedas för inte bara ett jobb, utan kanske tre eller fyra karriärbyten.

Fortsätt prata om att förbereda unga inför mötet med morgandagens samhälle. Vi lever i ett samhälle i förändring. Skillnaden mellan 1990-talet och 2010-talet är enorm, nästan som natt och dag. Jag kommer ihåg Nokia 3310 och Snake. Nu är det iPhone, Facebook i mobilen och konstant uppkoppling till hela världen. Vilken mobil kommer jag att ha 2030? Och vilka samhällsförändringar kommer att ske? Det är den verkligheten vi behöver förbereda elever inför.

Andreas Jansson, vice förbundsordförande, sa en klockren sak som beskrev min känsla efter talet: “Det känns som om att vi ska klappa in honom igen, så att han kan avsluta.”

/Tobias Jobring, förbundsordförande

, , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.