2013/08/17 bb-qwz9

Vad skulle Sveriges Elevråd- SVEA vara utan sina Elevrådsutvecklare?

sommarvVad skulle Sveriges Elevråd- SVEA vara utan sina Elevrådsutvecklare?
Inte skulle det vara mycket, under veckan som varit har vi alla inom riksorganisationen varit tillsammans på Sommarveckan. Sommarveckan är en arbetsvecka där vi tillsammans bygger Sveriges Elevråd- SVEAS verksamhet och framtid. Vi arbetar för att förverkliga det som ni medlemmar beslutar på Elevrådskongressen. För utan ordentlig planering för utbildarna skulle vi inte kunna göra utbildningar, utan lång planering, fix och trix av projektledarna skulle det inte bli någon Elevrådskongress eller Postutbildning. Utan långa nätter och mycket arbete av Elevers rättigheter gruppen skulle många ha kvar sina frågor om sina rättigheter. Utan all glädje och engagemang som ges skulle det inte vara så mycket för er medlemmar att ta vara på.


Vi har en höst som kommer innebära mycket händelser inom organisationen så håll ögonen öppna. Under veckan har vi haft väldigt många diskussioner som varit väldigt intressanta, om vi inte hade haft tidspress hade många av dessa samtal pågått i flera timmar till.
Vi har pratat om vad som kommer hända till hösten. Förbundsstyrelsen har låst in sig i ett rum för att ha möte. Valberedningen och Revisorerna arbetar på med sina uppdrag inför Elevrådskongressen.    Utbildarna och Elevers rättigheter gruppen har startat upp sitt arbete inför hösten så att de kan göra det som de är bäst på nu när skolorna drar igång. Personalen har hållit i pass och hjälpt alla andra att göra det de ska.  Sen har vi haft fantastiska Nic och Mathias i köket för utan mat i magen hade vi aldrig klarat av att göra allt bra och viktigt vi gjort under veckan.

Jag tillsammans med de andra projektledarna har haft väldigt bra diskussioner, vi har startat upp arbetet inför vår höst. Vi har fördelat ansvarsområden inom gruppen, diskuterat deadlines mm. Vi ska tillsammans med resten av riksorganisationen och er medlemmar bygga Elevrådskongressen 2013.

Men förutom att vi haft tid i våra smågrupper så har vi haft storpass tillsammans också. Vi har t.ex. jobbat med material till organisationen, kollat på det skolpolitiska programmet och haft ett pass om medlemmar.  Så att vi kan hjälpa er medlemmar till det yttersta.  
Vist är allt detta viktigt, men det viktigaste av allt enligt mig är att vi har skapat en strålande bra gruppsamvaro. De nya utbildarna har kommit in i gänget och vi är nu en fantastisk grupp som vill tillsammans med er göra Sveriges skola till en bättre och mer demokratisk skola.

Vi ser fram emot att få träffa och prata med er snart. Vi är alla jättepeppade på hösten och jag hoppas just du är peppad på att engagera dig i ditt elevråd. Vem vet vi kanske ses på Elevrådskongressen, vilket jag hoppas vi gör!

På bilden ser ni Oskar och Calle under en filminspelning som delar av Eleversrättigheter gruppen gjorde tillsammans med Projektledargruppen.

Annika Strömstedt
Projektledare Sveriges Elevråd- SVEA

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.