2013/10/15 bb-qwz9

Varför Elevrådskongressen med Matilda Hellström

 

Nu har det gått ungefär en vecka sen första avsnittet av ”Varför Elevrådskongressen?” kom ut då tillsammans med Carrolina Axelsson. Har du missat detta avsnitt finns den här på Sveabloggen. Nu är det dags för ett nytt avsnitt och i dagens avsnittet kommer ni få möta Matilda Hellström.

 ”Varför Elevrådskongressen?” är en serie där du får träffa olika människor som berättar om deras känslor och minnen från Sveriges elevråd SVEA’s årsmöte, Elevrådskongressen. De berättar varför de tycker att du ska åka på Elevrådskongressen. Här nedan kan du se en film men även läsa interjuvn i text form.

http://youtu.be/9zDgm8ggp7g

Varför Elevrådskongressen?

Tillsammans med Matilda Hellström, vice förbundsordförande.

Hur många gånger har du varit på Elevrådskongresen?
– Jag har varit på Elevrådskongressen 2 gånger.

Varför ska man åka på Elevrådskongressen?
–      Man ska åka på Elevrådskongressen för att påverka… påverka både vad Sveriges elevråd – SVEA ska göra det kommande året vilken verksamhet vi ska ha. För att påverka vad vi ska tycka och tänka i skolpolitiken och vad vi ska göra för att just du ska få ut det du vill ha av din organisation.

Berätta ett minne från Elevrådskongressen.
–      Någonting som jag mins väldigt starkt och blir alldeles lycklig av när jag tänker på var på min första kongress, då jag var utskottssekreterare och när utskottet, när alla de elevrådare som varit med och jobbat och la fram det här förslaget till kongressen hur stolta de var och hur bra förslaget var.

Vad är din topp tre tips till medlemmar som ska åka på Elevrådskongressen?
Tips nummer 1, Sov innan för du kommer vara vaken hela nätterna och bara umgås med alla underbara människor.

2, Ladda med godis och diverse socker, det är bra grejer.

Och 3, Läs igenom propositionerna innan och det finns under varje proposition, alltså ett förslag som vi i styrelsen lägger på att det här beslutet vill vi att, typ den här verksamhetsplanen, den här verksamheten föreslår vi för kongressen att vi ska ha det kommande året. Efter där står där några frågor som man kan diskutera för att det ska bli greppbart. Att man sen ska kunna kolla på den här propositionen igen och hm här håller jag inte med eller de här tankarna har jag. Det här var bra det här måste vi förstärka. Så ta de här frågorna och diskutera med ditt elevråd så blir det en fantastisk kongress.

 

För mer info och anmälan besök vår hemsida. http://svea.org   

 

//Annika Strömstedt
Projektledare
Sveriges elevråd – SVEA

 

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.