2016/08/25 Sveriges elevråd - SVEA

Vilka är utbildarna?

Om du någon gång varit på en utbildning eller nationell träff som Sveriges elevråd – SVEA arrangerat, har du garanterat träffat på en eller flera utbildare. Vi utbildare är en del utav organisationens ideellt aktiva och vårt jobb är att tillsammans på ett strukturerat sätt ge våra medlemmar verktyg för att kunna påverka deras skolgång.

Vi utför utbildningar på lokal nivå, men även på nationella träffar. Vi håller både utbildningar för elevråd och elevskyddsombud och varenda en är skräddarsydd efter varje enskild skolas behov. Våra utbildningar innehåller bland annat projektledning, påverkansarbete, normkritik och gruppdynamik. På Use Your Voice, organisationens nationella utbildningshelg, ser utbildningarna annorlunda ut, och varierar från år till år.

Som utbildare får du planera och utföra dina utbildningar tillsammans med din utbildarpartner. Du får åka till skolor runt om i Sverige, utveckla ditt ledarskap och engagemang samt inspirera Sveriges elever. Dessutom får du vara en del utav världens coolaste utbildarpool.

Varför blev du utbildare?

Karin Johansson, utbildare för Sveriges elevråd – SVEA sökte till utbildare efter att hon åkt till Elevrådskongressen som medlem och ville ge andra möjlighet att vara med och påverka och få utlopp för sitt engagemang. ”Det är himla kul att se när man åker från en utbildning och alla ser så engagerade ut och bara vill köra”.

Tua Lundgren, utbildare för Sveriges elevråd – SVEA åkte på sin första nationella träff och ville utmana sig själv. Allt som har med engagemang och skolpolitik var helt nytt för henne och hon säger att det kändes spännande att få uppleva något så stort. Det bästa med att vara utbildare enligt henne är att man aldrig vet vad som ska hända, alla utbildningar varierar och det är väldigt kul att få ge något till eleverna.

DSC_0763DSC_0770DSC_0760

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.