Engagerad.se är en sida för Sveriges elevråd – SVEAs medlemmar! Ni kan se det som en kunskapsbank där ni kan dela med er av (och ta del av) tips, råd och kunskaper från elevrådare från hela Sverige. Ämnena varierar, det kan handla om hur man behåller kommunikationen i elevrådet mellan möten eller vikten av att ha en god relation till rektorn när man vill ha igenom ett projekt. I vilken form man väljer att dela med sig sin kunskap är helt och hållet upp till varje persons kreativitet. Några exempel som finns här på engagerad.se är Prezi-presentationer, filmer och självklart texter. Några tekniska krav finns inte, utan vi ser hellre att kunskap och kreativitet kommer fram med de redskap som finns tillhanda.

  • Har du en smartphone med kamera? Gör en film!
  • Har du dator? Gör en film, skriv ett inlägg eller gör en Prezi- eller textpresentation!
  • Har du en penna och en kamera? Rita bilder och modeller, fota och lägg upp som bild!

Svårare än så behöver det inte vara, och detta var bara några kombinationer och idéer som man kan använda sig av. Har ni andra idéer, använd dem!

Ju mer ni skapar, desto mer kunskap koncentreras på ett och samma ställe, för att samtidigt börja spridas till elevrådare över hela Sverige. Tillsammans kan vi skapa en bättre och mer demokratisk skola!

Kontakta oss på info@svea.org för mer information om hur du går tillväga för att publicera på engagerad.se!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.